Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Kiinnostavimmat elokuvatyöt | Elokuvantekijä Aarne Norberg
<i>Elokuvatyöt</i>
Aarne Norberg logo
  • © Aarne Norberg 2024 0

Elokuvatyöt

Aarne Norberg
Stacks Image 700

Siivooja

— Olen tiskirätti, tiedän sen, mutta ylpeä sellainen. —
Stacks Image 769

LYHYTELOKUVA

GENRE: Tragikomedia

LOGLINE
Ansa on kyllästynyt elämäänsä harmaassa tiskivedessä, muiden sotkujen siivoajana. Siivouskeikallaan hän kaappaa mukaansa kaksi tyttöä Ankkalinnasta, rikkaiden kaupunginosasta. Hyvää tarkoittavalla teolla on rajuja seurauksia, jotka samalla sytyttävät toivon kipinän Ansan elämässä.

Ohjaus: Aarne Norberg - Käsikirjoitus: Heidi Korkiakangas - Tuotanto: Voionmaa Media

STATUS
Tulossa ensi-iltaan syksyllä 2024.

Moskovan neuvottelut 1939

— Vain totuus vapauttaa meidät. Koko tosuus, joka on aina kauhea. —
Stacks Image 917

KÄSIKIRJOITUS
Aarne Norberg on kirjoittanut pitkän elokuvan käsikirjoituksen "Moskovan neuvottelut 1939".

GENRE
Poliittinen trilleri sodan kynnyksellä.

LOGLINE
Maailmansodan alettua Saksan hyökkäyksellä Puolaan, Stalin kutsuu suomalaiset neuvottelemaan rajasiirroista ja tukikohdista. Paasikiven valtuuskunta lähetetään matkaan puutteellisilla tiedoilla, huonoilla ohjeilla ja vanhoilla ennakkoluuloilla varustettuna. Neuvottelijat tekevät parhaansa ratkaistakseen kärjistyneen tilanteen. Kumpikin osapuoli yrittää välttää sodan, mutta sotaan ne silti ajautuvat. Kuinka tämä on mahdollista?

STATUS:
Kehittelyssä.

Tapahtukoon sinun tahtosi

— Kyky tappaa tekee pojasta miehen. —
Stacks Image 876

KÄSIKIRJOITUS

Aarne Norberg on kirjoittanut pitkän elokuvan käsikirjoituksen
"Tapahtukoon sinun tahtosi", jonka pohjalta hän on sovittanut samannimisen draamasarjan, joka käsittelee ajankohtaista kysymystä: "Mitä tapahtuu, kun moderni murskaa vanhan elämänmuodon ja uskonnollinen fundamentalismi nousee valtaan?"

GENRE
Kasvukertomus draama & fantasia, jota valaisee lämmin huumori.

LOGLINE
Tarina sijoittuu 60–70-lukujen vaihteen Lapin maalaiskylään, jossa "Hullu vuosi -68" muuttaa kaiken.
Maailma kuohuu rajummin kuin koskaan toisen maailmansodan jälkeen. Vietnam, Tšekkoslovakia, opiskelijaradikalismi ja poliittiset murhat vyöryvät tajuntaan. Kuilu sukupolvien välillä kasvaa suureksi ja vaaralliseksi, kun nuorison toivo paremmasta maailmasta kohtaa sota­sukupolven tarpeen säilyttää kaikki muuttumattomana. Rockmusiikki kanavoi uuden sukupolven tunnot kaikkialla maailmassa. Se on portti fyysiseen ja henkiseen vapauteen. Television yleistymisen tuo levottoman maailman jokaiseen kotiin.

STATUS
Hanke on mukana Taiteen edistämiskeskuksen ja Oulun kulttuurisäätiön
Filmiapaja-projektissa, joka yhdistää audiovisuaalisen alan, kirjailijoiden ja käsikirjoittajien osaamista sekä synnyttää tuoreita, pohjoisesta ympäristöstä ponnistavia tarinoita.
Projektin tuotannosta käydään neuvotteluja.

Cyklisten — Pyörämies

— Lyhyt elokuva uskosta, toivosta ja pyöräilystä —
Stacks Image 856

LOGLINE

Eräänä tavallisena lauantaiaamuna Hanna herää tunteeseen elämän tyhjyydestä. Hän lähtee kyllästyneenä viemään kolmetoistavuotiasta poikaansa Jannea jälleen kerran jalkapalloharjoituksiin. Mutta matkalla heitä kohtaa traaginen onnettomuus. Ja silloin, suurimman surun hetkellä, tuntematon pyörämies ajaa onnettomuuspaikan ohitse ja tapahtuu jotain selittämätöntä.

VENUS-PALKINTO INHIMILLISISTÄ ARVOISTA

Aarne Norbergin ohjaama Cyklisten voitti arvostetun Venus-palkinnon elokuvan ilmentämistä inhimillisistä arvoista FILMETS Badalona elokuvafestivaalilla Espanjassa syksyllä 2015.

Päärooleissa näyttelevät Mervi Jaako, Linus Oscarsson, Jusufi Gazmend ja Markku Köngäs. Elokuvan kuvauksesta vastasi Timo Heinänen (FSC), lavastuksesta Kaisa Mäkinen, pukusuunnittelusta Eeva Iiramo, leikkauksesta Harri Ylönen ja äänisuunnittelusta Svante Colérus.

Pyörämiehen on tuottanut Periferia Productions yhteistuotannossa ruotsalaisen Giraff Film AB:n kanssa vuonna 2014. Elokuvan tuottajina ovat toimineet Markku Flink ja Merja Ritola (Suomi) sekä Anna Björk ja Emma Karlsson (Ruotsi). Elokuvan on kirjoittanut ruotsalainen Kenneth Taavo ja se on kuvattu Ruotsin Tornionjokilaaksossa.

Pyörämiehen tuotantoon osallistui yhteistuottajana Filmpool Nord (Ruotsi). Elokuvalle myönsivät tuotantotukea AVEK, Suomen elokuvasäätiö, Svenska Filminstitutet ja Förening Konstsamfundet. Elokuva tehtiin yhteistyössä Svenska YLE:n kanssa. Siinä puhutaan ruotsia, meänkieltä ja italiaa. Elokuvan kesto on 12 min.

TV ensi-ilta oli 10.5.2018 Yle FEM -kanavalla.
Stacks Image 714
Stacks Image 717
Stacks Image 720
Stacks Image 724
Stacks Image 727
Stacks Image 730
Stacks Image 733
Stacks Image 736
Stacks Image 740
Stacks Image 743
Stacks Image 746
Stacks Image 749
Stacks Image 752

Official Trailer

The filming was wonderful. The characters were odd but endearing. And the storyline was just strange enough to keep the viewer engaged. I appreciated the ending that could have been an alternate reality.
DC Shorts

Jahti

— Neljä miestä lähti metsälle, muttei yhtään miestä tullut takaisin —
Stacks Image 792

LOGLINE
KasvukertomusKasvukertomusNeljän miehen metsästysretki muuttuu painajaiseksi luonnon armoilla. Jahti on myyttinen tarina teknologisen aikakauden miehistä viimeisessä taistelussa luontoa vastaan.

VALTION LAATUTUKI

Valtion elokuvataidetoimikunta myönsi Aarne Norbergin ohjaamalle ja tuottamalle JAHTI-elokuvalle laatutukea vuonna 1988.

Jahdin päärooleissa näyttelevät Pekka Huotari, Esko Vatula, Jussi Lampi ja Peter Keränen. Elokuvan kuvauksesta vastasi Jouko Seppälä (FSC), leikkauksesta Taru Mäkelä, äänityksestä Jussi Väntänen ja musiikista Otto Romanowski. Käsikirjoituksen laativat Aarne Norberg ja Jarmo Taimen.

Jahdin on tuottanut Norberg & Taimen yhteistyössä YLE TV2:n kanssa vuonna 1988.
Jahti on kuvattu Liminganlahdella. Elokuvan kesto on 23 min.
Jahti on raastava elämys.
Aamulehti
Stacks Image 831
Stacks Image 833

Muita tuotantoja

Aarne Norberg on osallistunut seitsemän pitkän ja yhden tv-elokuvan osatuotantoon ja -rahoitukseen Villilän elokuvakeskuksen toiminnanjohtajana.

Tuottanut, ohjannut ja käsikirjoittanut yli 200 TV-mainosta ja yritysvideota.

Ohjannut ja käsikirjoittanut draamallisen Uusille urille -opetuselokuvasarjan YLE TV1:lle 1991.

Suunnitellut ja toteuttanut PikaParlamentti-ohjelman, Suomen ensimmäisen interaktiivisen tv-ohjelmaformaatin, jota esitettiin MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa viikoittain 12.2.1990 – 1993.

Ohjannut Hevosmies-draamasarjan pilotin (36 min) YLE TV1:lle 1989.

Tuottanut, ohjannut, käsikirjoittanut ja kuvannut Electronic Brain Damage -lyhytelokuvan yhdessä Rauno Leinosen kanssa vuonna 1984. Tämä kokeellinen live action / animaatiotuotanto oli ensimmäisiä tietokoneanimaation kokeiluja Suomessa. 16 mm, kesto 11 min.
Stacks Image 839

Ollaan yhteydessä!

Credits: Banner video by Matthias Groeneveld on Pexels, Grampians National Park by Manuel Meurisse on Unsplash, Peace Symbol by Cottonbro Studio on Pexels, Stars photo by Mark Basarab on Unsplash, Coffee photo by Anna Urlapova on Pexels.